Вицепремиерът Кунева: Законът за борбата с корупцията ще бъде готов до дни

Законът за борбата с корупцията ще бъде готов буквално до дни, съобщи пред журналисти в парламента вицепремиерът Меглена Кунева. По думите й законът е готов, добре написан, остава само внимателно да се подберат хората, които ще работят в единния орган, да се види дали ще бъде еднолично неговото ръководство, както е в Румъния.
Вицепремиерът и правосъдният министър Христо Иванов представиха в началото на месеца Националната стратегия за превенция и противодействие на корупцията. Основен приоритет в стратегията е борба с корупцията по високите етажи. Тогава Кунева съобщи, че ще има нов орган за борба с корупцията – с нов закон обединяващ КПУКИ, БОРКОР и дирекция към Сметната палата.
Очаква се новият орган да започне да работи в края на тази – началото на следващата година.
Ще следваме модела на комисия. Аз съм „за“ да бъде еднолично това ръководство, каза днес Кунева.
„Индивидуалната конституционна жалба и възможността за законодателна инициатива на определен брой български граждани е нещо, под което се подписвам и искам да го има. Най-важно е да не се изяжда времето от по-бързото приемане на тези конституционни промени, които ще дадат възможност на министъра на правосъдието да бъде спокоен за Закона за съдебната власт“, каза още Меглена Кунева. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.