Вече има път до Попово и Търговище, но има села без ток и вода

Вече има път до Попово и Търговище, но има села без ток и вода, стана ясно на заседанието на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, който бе свикан от кмета на Разград д-р Валентин Василев.
Управителят на „Водоснабдяване – Дунав“ Стоян Иванов уточни, че без вода са селата Гецово, Ушинци, Ясеновец, Побит камък и части от Дряновец. Работи се по отстраняване на авариите.
Венцислав Илиев от „Енерго-Про Мрежи“ съобщи, че вече е възстановена голяма част от ел.захранването и ток няма само в селата Дряновец, Побит камък и на единични адреси в село Стражец.
Диян Симеонов – началникът на сектор „Пътна полиция“ каза, че са отворени направленията Разград-Търговище и Разград-Попово за автомобили до 12 тона, забраната за движение остава за пътя Разград-Русе.
Славчо Иванов – началникът на РСПБЗН – Разград докладва, че служителите са реагирали на 100 процента на всички сигнали и има достатъчно хора и техника, които да действат при необходимост. Използвана е няколкократно и моторната шейна, с която разполагат огнеборците, за да бъдат достигнати труднодостъпни обекти на ВиК и „Енерго-Про“.
Недим Тахиров – директор на Дирекция „Програми и околна среда“ в община Разград обясни, че служители на двете общински предприятия „Ремонтстрой“ и „Паркстрой“ са насочили ресурса от служители към най-големия жилищен квартал на Разград – „Орел“. Там хората, които ще дежурят събота и неделя, ще почистват тротоарите, като се очаква окончателното завършване на процеса да бъде в понеделник.
Деян Георгиев – началникът на РУ на МВР –Разград подчерта, че към момента няма сериозни сигнали за инциденти, което е положителен факт за община като Разград.
Христо Кирилов – експерт от община Разград представи обстановката по общинската пътна мрежа. Вече са отворени пътищата към селата Недоклан, Липник, Просторно. Работи се по разчистване на пътя за сметището. Работи се и за отваряне на пътя към село Островче. Проблемен е участъкът към село Раковски, тъй като собствениците на автомобили са оставили своите коли по пътното платно и това представлява трудност за снегопочистващите машини.
За ситуацията в града информира Христо Георгиев от „А.С.А. България“ – Разград, който посочи, че в него вече няма неразчистени улици, проблеми има само в няколко малки, в които собствениците на автомобили са ги паркирали по начин, който не позволява да бъде вкарана техника. Допълнителни трудности създава и снегът, който хората изхвърлят на уличното платно като почистват колите си и около тях. Затова тази нощ снегорини ще минат отново по улици с подобни нови преспи.
Дейността по снегопочистването в Община Разград продължава до нормализиране на обстановката.

Междувременно стана ясно, че роторен снегорин е бил изпратен да пробива пътя за Исперих, тъй като в тамошната болница е откарана родилка от силистренското село Паисиево, която трябва да бъде оперирана. Първоначално намеренията са били тя да бъде транспортирана до болницата в Разград, но с оглед състоянието й, е бил сформиран екип и е решено да бъде оперирана в исперихската болница.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.