Веселин Марешки: Кандидатирам се за президент и ще отида на балотаж

Бизнесменът Веселин Марешки обяви в сутрешния блок на БТВ, че ще се кандидатира за президент, ще получи 20% и ще отиде на балотаж. А голямата си бензиностанция в столичния „Люлин“ ще отвори в навечерието на изборите.

Не съм съгласен да обявяваме война на Русия, каза Марешки по повод на изказвания на президента Росен Плевнелиев. И укори зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че партията не е дала оценка на излъчения от нея преди пет години държавен глава.

„На балотаж ще бъде кандидатът на ГЕРБ, заради силата на партията, не заради кандидата. А втори ще бъде кандидатът на патриотите или несистемен играч като мен“, каза той. Марешки се подписа под твърдението, че ще отиде на втори тур с 20% на първия.

„Няма как кандидатът на ГЕРБ, който още не е известен, да бъде обединител на нацията. Няма как кандидатът на БСП, който не може да обедини другарите си като Татяна Дончева и Първанов, да бъде обединител на нацията“, смята Марешки.

„Мога да дам много пари, но няма защо да давам, аз давам времето и нервите си“, обясни в телевизионното студио той.
Живея в голяма къща, но мога да живея и в палатка, бе откровен той. „Мога да си позволя всичко, но съм намерил баланса между моя интерес и този на българите. 2 милиона българи си купуват лекарства от мен“, каза още Марешки. Запитан колко пари има в себе си, той каза – около две – три хиляди лева.

„Предлагам на всички политици да си купуват така човешка любов“, коментира той по повод на откриването на бензиностанцията си в София точно в навечерието на президентските избори.

По-добър съм от тези, които се опитват да ни представят като безмозъчно стадо, каза още Марешки.

„Цветан Цветанов, като каза, че на 2 октомври ще си представят кандидата, превръща някои като Хилъри Клинтън в невзрачна лелка, защото се кандидатира година по-рано.
Понеже се обезличиха генералските звания, моят вицепрезидент ще бъде капитан първи ранг“, добави Марешки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.