Великобритания е постигнала споразумение с EC за блокиране на нежелано европейско законодателство

Президентът на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че по-късно днес ще представи проект на предложение за реформа на ЕС, предназначено да удовлетвори исканията на Великобритания преди планирания от нея референдум за британското членство в Съюза.
Според източник, близък до британския премиер Дейвид Камерън и цитиран от Ройтерс, Великобритания е постигнала споразумение с европейските представители относно механизма за блокиране на нежелано европейско законодателство. Това споразумение ще изпълни една от четирите основни цели, набелязани от Камерън за реформа на ЕС. Камерън обеща да реформира връзките на Великобритания с ЕС и да организира референдум за британското членство преди края на 2017 г. Той се надява да финализира реформите на срещата на върха на ЕС на 18 и на 19 февруари. Това ще му позволи да организира референдума още през юни.
В неделя Великобритания обяви, че е постигнато споразумение с Европейската комисия, което позволява на страната да суспендира някои плащания за мигранти от блока за четири години. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.