Велизар Енчев: Бъчварова ще свърши отлична работа в МВР преди местните избори

Румяна Бъчварова ще свърши отлична работа в МВР преди местните избори и това е целта на Бойко Борисов, който я слага на поста. Прогнозирам, че няма да има реформи в сектора.

Това заяви в сутрешния блок на ТВ7 независимият депутат Велизар Енчев.
Назначението й, смята той, е с цел спечелване на местните избори с действието или бездействието на МВР, без да се засегнат интересите на ДПС, тъй като техните гласове ще са необходими на Борисов на президентския вот догодина.
По думите му, „да сложиш непрофесионалист на толкова важен пост е просто добър ход за Борисов“.
Бъчварова няма и понятие от системата на МВР, а се назначава за министър. Бъчварова би била човекът, който най-малко ще може да прави реформи. Непрофесионалист за шеф на МВР е обида както за самата система, така и за гражданите на България, разкритикува предложението на премиера за вътрешен министър депутатът.
Много министри са просто сложени на постовете без да имат и най-малък ценз, за да управляват сектора. Военният министър е земеделец, икономическият е юрист. Правосъдният министър е с отнети прави. Това е обида. Просто сега Борисов през Бъчварова ще ръководи МВР директно, а идват местни избори. МВР играе решаваща роля за купения вот, за корпоративния и манипулиран вот. Тя е идеалният вариант за Борисов, каза Енчев./КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.