Варненският мол прекрати договора с охранителната фирма на биячите

Варненският мол прекрати договора с охранителна фирма „Джи ем секюрити“, служители на която пребиха до смърт 53-годишен мъж, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.
Tърговският център провежда собствено разследване във връзка с трагичния инцидент в събота като в хода на проверката са разкрити нарушения на процедурите за работа в наетата охранителна фирма „Джи ем секюрити“, както и съществени пропуски в организацията на някои от дейностите по сигурността на територията на комплекса.
„Тези нарушения ни дават пълното законово основание веднага да прекратим договора с фирма „Джи ем секюрити“, каза директорът на мола Иво Генов. Той поясни, че не само ще бъде сменена охранителната фирма, а започва мащабна акция за сигурност с промени в принципите на осъществяване на дейностите по сигурността. „Разширяваме охранителните зони на цялата територия на мола, засилваме охраната в паркингите, подобряваме видеонаблюдението, включително в служебните зони. Към момента се провежда пълен одит на работата на всички фирми подизпълнители, свързани със сигурността и безопасността в комплекса. Ще бъдем безкомпромисни към всички нарушения и ще преразгледаме отношенията си с всички фирми, които не изпълняват договорните си задължения, за да можем да гарантираме сигурността и спокойствието на нашите посетители“, каза Генов.
53-годишният Нягол Петров бе пребит на 14 март от охранители във варненски мол. Човекът е изкарал два часа в адска агония, преди да се довлече до лъскавия под в „Грандмол Варна“ и да издъхне пред луксозен магазин за козметика. За зла ирония молът бил любимото място на страдащия от безобидна шизофрения мъж, който обичал да пие всеки ден кафето си там.
В първоначалното съобщение в събота от ръководството на мола се казваше, че в него е починал мъж, и дори се предполагаше, че имал съдов проблем. Продавачките в околните магазини, край които е издъхнал Нягол, обаче са го видели да се олюлява и да се влачи гол до кръста.
Главата му била цялата в кръв и човекът явно е търсел помощ. Когато обаче пристигнал спешният екип, той само регистрирал настъпилата смърт. Набързо плъзва информацията, че това е клошар, който е починал по естествен начин.
Все още не е ясно защо тримата охранители от фимата „Джи Ем секюрити“, с която молът има договор, са набелязали жертвата си. Записите от камерите в подземния паркинг показват, че Нягол бил налаган здраво по главата, докато се превърне в „пиян морков“. Дали скромният му вид не се е вписвал в луксозната обстановка и това е дразнело гардовете, не се знае. Дали пък причината не е някоя дребна кражба, или пък беззащитният човек е бил просто обект на тренировка, следствието тепърва ще установява. /shum.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.