Български студент простреля четирима азери в Одеса

Четирима чужденци са с огнестрелни рани в резултат на пререкания между български и азербайджански студенти в центъра на Одеса, съобщава 368.media, позовавайки се на източник от милицията.
По думите му, инцидентът е станал на 1 май на площад „Лев Толстой“. Служителят на реда разказва, че пияни студенти от Одеския национален институт „И. Мечников“ решили да изяснят помежду си кой е по-як.
„Набиха българина, а когато той побегна, азербайджанците започнаха да го преследват. В резултат на гонката чужденецът извади пистолет и стреля няколко пъти по нападателите“, пояснява източникът. Според него, един от азербайджанците е получил огнестрелна рана в корема, друг – в рамото, трети – в бедрото. Освен това, още един нападател има разкъсване на ръката. Източникът подчертава, че стелецът е гърмял с боен пистолет „Макаров“ със заглушител, който все още не е открит.
Оказало си, българинът е пренесъл оръжието нелегално през граница. При разпита стрелецът заявил, че то му било нужно за самозащита, тъй като бил слушал за множество нападения в града. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.