Българските превозвачи блокираха безсрочно КПП „Кулата“

Безсрочна контраблокада на пункта „Кулата“ обявиха българските превозвачи, които бяха подкрепени от спедиторски фирми и граждани от района. С жива верига беше затворено пътното платно преди гишетата за проверка и контрол, като хората искат незабавна намеса на Европейската комисия и Европейския парламент, съобщи БНР.
Стотици шофьори на ТИР-ове, блокирани в километрични опашки от двете страни на границата, излязоха от камионите си и пристигнаха пеша до граничния пункт, който беше затворен с жива верига и метални ограждения.
„Желаем тук на място да пристигнат еврокомисарят и хора от Европейския съюз, да видят какво се случва, да извикат тук на място представители или емисари на гръцкото правителство и абсолютно пред всичките хора да се проведе едно заседание, на което да кажат – премахват ли блокадата или не. Ако те не премахнат пълната блокада, и ние няма да я премахнем“, заяви Вангел Василев.
До крайното решение за втората контраблокада на наша територия се стигна и заради информация, че протестиращите фермери от южната ни съседка са уведомили гръцките власти за 72-часова блокада на границата за тежкотоварни камиони.
Нашите превозвачи са категорични, че няма да пропускат никакви превозни средства, дори и пешеходци от Гърция, които идват в България на шопинг и хазарт туризъм.
По-рано през деня представители на фирми за международни превози и шофьори на тежкотоварни камиони блокираха междинната зона преди граничния пункт „Кулата“.
За ситуацията е бил информиран министърът на транспорта Ивайло Московски.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.