Българските и гръцките превозвачи ще преговарят днес

Днес ще има преговори между българските и гръцките превозвачи за блокадата на граничния пункт „Кулата“. „С министър Ивайло Московски ще се срещнем с представители на протестиращите от гръцка страна за блокадата по границата“, каза пред „Фокус“ областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. „Няма промяна от вчера в ситуацията на границата. Възлагаме надежди на тази среща да се решат проблемите. Към момента, това, което е постъпило към мен като информация е, че ще има представители на синдикатите на фермерите и стачния комитет от гръцка страна. Срещата е насрочена за 13 ч., но не се знае дали няма да има някаква промяна“, коментира Михайлов.
Втори ден продължава блокадата на граничния пункт „Златоград – Ксанти“. Контрапротестът на българските превозвачи е безсрочен и ще бъде спрян само, ако гръцките фермери прекратят действията си, с които парализират движението през границата, каза Асен Въжелиев от Управителния съвет на Съюза на Международните превозвачи, цитиран от БТВ.
От МВР съобщиха, че са затворени всички гранични пунктове с Гърция – „Кулата-Промахон“, „Илинден-Ексохи“, „Капитан Петко войвода-Орменион“, „Златоград-Термес“, „Ивайловград-Кипринос“ и „Маказа-Нимфея“.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.