България ще предостави хуманитарна помощ за бежанците и мигрантите на гръцко-македонската граница

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов ще бъде предоставена хуманитарна помощ за бежанците и мигрантите на гръцко-македонската граница. Осигурени са палатки, легла, одеяла и отоплителни материали, каквато необходимост има и е посочена в писмо от Гърция, получено чрез Министерството на външните работи. Координацията е възложена на началника на кабинета на премиера, съобщава правителственият пресцентър.
Помощта се осигурява от Министерство на земеделието и храните и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР по инициатива на министър-председателя Бойко Борисов.
Към момента на гръцко-македонската граница край Идомени са блокирани хиляди жени, деца и мъже. Заради проливните дъждове и лошите условия на живот са необходими спешни мерки за предотвратяване на хуманитарна криза.
България не веднъж е изразявала позицията си за подкрепа и солидарност към съседните ни страни, като в същото време призоваваме да бъдат спазвани всички ангажименти и задължения по опазване на границата и придвижването на мигрантите по надлежния ред.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.