България ще внесе от Полша месо и мляко за 10 млн. евро

Полската компания „Контрактус“ ще внесе в България мляко и месо за 10 млн. евро по договор с българската „Си Комершъл“. Българският производител на пчелен мед „Йот Ги Вал“ пък си е осигурил договор за износ на продукцията си в Полша за над 5 млн. евро и рамково споразумение за 20 млн. евро за следващите 4 г.

Това са част от резултатите на българо-полския бизнес форум, проведен във Варшава в рамките на официалното посещение на българския държавен глава Румен Радев в Полша. В него са участвали над 200 компании от двете страни, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

На форума завод „Септември“ е сключил договор с полската група ЗУЕ за продажба и ремонт на 40 товарни вагона. „Балкантел“ и полската фирма „Мера“. са подписали договор за съвместно участие в конкурса за изграждането на билетната система на София, се казва в съобщението.
За миналата година износът на България за Полша възлиза на 585 млн. евро, а двустранният стокообмен надхвърля 1.6 млрд. евро, сочат данните на ведомството.

ДНЕВНИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.