БЧК награди свои доброволци

В деня, в който 189 милосърдни организации честват заедно Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, Областният съвет на БЧК в Разград награди свои отличници – доброволци. На стилното тържество БЧК обяви, че за пръв път връчва не персонална награда, а на училище – за разбирането, отзивчивостта и безкористната помощ в дейността на организацията. Призът „Отличник на БЧКIMG_1818” – златна значка и картина на православния храм във Велико Търново, получи Гимназията с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф”. Наградата отива в Езиковата гимназия и за подкрепата на децата от училището, чиято младежка доброволческа група на БЧК в Лудогорието е най-многобройна.
Наградата „Доброволец на БЧК” получи Деян Касабов, за включванията му при преодоляване на бедствени ситуации и оказване на хуманитарна подкрепа.
12 момичета и момчета на 18 години от четири общини: Разград, Завет, Лозница и Самуил получиха значка и званието „Млад отличник”. Всички са минали през обучителните курсове на БЧК и самите те водят обучения сред по-малките ученици от школата в своите общини. И понеже само след няколко дни ще се разделят с родното училище и ще тръгнат по житейската си пътечка в различни ВУЗ-ове у нас и по света, обещаха да се връщат винаги, когато потрябват, а и за всеки празник. Обещаха до 35-та си година да бъдат млади червенокръстци и веднага след това да влязат сред доброволците на „големия” БЧК.
Червенокръстците получиха поздравления за празника и постигнатото от тях от зам.-областния управител Нурие Црънгалова и зам.-кмета на община Разград Хасан Хасанов. Имаше поздравителни адреси от община Кубрат, Община Завет, Община Самуил, Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, както и от Адвентиската църква.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.