БЧК и „Кауфланд” събират пари за топъл обяд на сираци

Съвместна благотворителна Великденска кампания провеждат БЧК в Разград и „Кауфланд България”, съобщи секретарят на областния съвет на БЧК д-р Милена Кехайова.
До 20 април клиентите на веригата ще имат възможност да направят своето дарение в благотворителната кутия на БЧК, поставена в хипермаркета. Събраните средства ще бъдат използвани за осигуряване на безплатен обяд в училище за нуждаещи се деца – сираци, деца на самотни родители и от бедни семейства.
За шеста поредна година веригата ще подкрепи програма „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския Червен кръст. По време на миналогодишната кампания бяха събрани 1370 лева, с които бе осигурен безплатен обяд на 80 подрастващи в неравностойно положение от областта, уточняват от БЧК-Разград.
Програма „Топъл обяд“ подпомага ученици в неравностойно положение и техните родители, като много често топлият обяд в трапезариите на БЧК е единственият повод децата да посещават учебните занятия, допълват от хуманитарната организация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.