Булка-менте пет години мамила мераклии в Турция, Швеция, Франция, Италия, Канада и Кипър

Поредната мнима интернет-булка бе осъдена днес за укрити данъци. Състав на Разградския окръжен съд призна 34-годишната Мюжгян Хасан от заветското село Острово за виновна в две престъпления.
За първото – укриване на данъци в големи размери, тя бе наказана с пробация. В периода от 2009-2014 г. подсъдимата е избегнала плащането на данъчни задължения в размер на 5084 лева, като не е подала годишни данъчни декларации за получени доходи в общ размер 55 267 лева. Паричните преводи, които Хасан е получавала срещу обещания за женитба или по други поводи, са от Турция, Швеция, Франция, Италия, Канада и Кипър.
Второто й престъпление според буквата на закона е по-тежко – документна измама, изразяваща се в подаването на две молби-декларации за месечни и еднократни помощи за ученици в размер на 990 лева. За него присъдата й е 1 година лишаване от свобода условно.
В крайна сметка съдът наложи едно общо наказание в размер на по-тежкото, а именно – една година затвор, което бе отложено за 3 години изпитателен срок.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.