БСП, ДПС, патриотите и „Воля“ бламираха попълването на състава на КФН

Народните представители бламираха попълването на състава на Комисията за финансов надзор (КФН). Те отхвърлиха двете кандидатури за зам.-председатели, предложени от председателката на финансовия надзор Карина Караиванова.

Депутатът от БСП Румен Гечев зададе въпроса – защо сменят човек с перфектно образование и професионална реализация с човек, който е от съвсем друга сфера. „Няма да подкрепим тези две кандидатури заради липса на административен и професионален опит“, обяви социалистът.

Колегата му Жельо Бойчев припомни, че по време на изслушването преди избирането на Караиванова той е поискал да бъде оправено разминаване между правилника и закона, при което решенията в КФН се вземат еднолично и тя е обещала да го направи, но това не се е случило.

Караиванова отказа да коментира и да отговаря на въпросите на социалистите.

При гласуването обаче единствено ГЕРБ подкрепи предложенията на министър Горанов, които се опитваше да прокара Караиванова – останалите депутати гласуваха „против“ и Соколов и Чомпалов не бяха избрани.

Не само БСП, но и ДПС, Патриотите и „Воля“ се опънаха на предложенията. Подкрепиха ги само от ГЕРБ, но силите им не стигнаха, а после не поискаха нито прегласуване, нито коментираха провала.

Бламирането на Карина Караиванова е първият по сериозен раздор между партиите от управляващата коалиция. Това всъщност е бламиране на финансовия министър Владислав Горанов.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.