Брюксел въведе максималната IV степен на риск от терористична атака

Коледните и новогодишните празници в Белгия започват под знака на повишена заплаха от терористични атаки и засилени мерки за сигурност.
Българските граждани, които планират пътуване до белгийската столица Брюксел или вече пребивават в Белгия, трябва редовно да се осведомяват за промените и да се съобразяват с актуалната вътрешна обстановка.
Това предупреждава българското Министерство на външните работи предвид възможно неблагоприятно развитие на вътрешната обстановка във връзка с въведеното за белгийската столица Брюксел и за района на града повишено ниво – IV (максимална) степен на риск от извършване на терористична атака в Брюксел и Белгия.
Препоръчва им се гражданите да избягват масово посещавани места като търговски центрове и базари, улични културни или спортни прояви, жп гари, автобусни станции и др. подобни, а при неотложна необходимост за посещаването на такива места, да проявяват особена бдителност.
Гражданите да имат предвид, че метрото в Брюксел ще бъде затворено днес, 21 декември, и утре, 22 декември.
Българските граждани, краткосрочно пътуващи до Белгия, биха могли да се регистрират на интернет сайта на МВнР в услугата „Пътувам за …“ или да предоставят координати за връзка на посолството на Република България в Брюксел. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.