Британците гласуват на най-оспорваните избори

Великобритания гласува днес в най-оспорваните избори от десетилетия. Според последните социологически проучвания няма фаворит между Консерваторите на премиера Дейвид Камерън и опозиционната Лейбъристка партия на Ед Милибанд.
Двете партии имат по около 33% подкрепа от избирателите и никоя не се очаква да спечели категорично мнозинство в 650-местния британски парламент. В последните часове от предизборната кампaния лидероте буквално се бореха за всеки глас. Премиерът Дейвид Камерън призова избирателите да му дадат ясен мандат, за да избегнат задкулисните сделки и подкупите, докато либералите на Ед Милибанд се опитват да сключат коалиция с Шотландската народна партия.
Вие може да промените всичко като решите дали страната ни да върви напред, а не да се връща назад с Ед Милибанд. За това става дума.
Самият Камерън също ще трябва да се обърне към по-малките партии, за да управлява. Настоящият му коалиционен партньор Ник Клег – лидер на либералдемократите, официално не е взел ничия страна.
Един от най-трънливите въпроси в предизборната надпревара беше имиграцията. На него заложи и третата според социолозите – Евроскептиците от ЮКИП начело Найджъл Фарадж.
Само като се разведем с Европейския съюз и си върнем контрола над границите ни, можем да дадем на британския народ това, което иска и подкрепя. Затова настояваме за австралийска точкова система, с която да се решава кой може да идва и да се установява в страната ни.
Консервативният финансов министър Джордж Озбърн предупреди, е равният резултат във вота ше има мниого дестабилизиращ ефект за Великобритания, информира БНР.
/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.