Боровец оглави европейска класация на ски курортите с най-много барове

Боровец оглави класация за европейски курорти с най-много барове на квадратен километър, съобщи британският вестник „Телеграф“.
В продължение на години има спорове кой ски курорт в Европа, освен писти, предлага и развлечение и места за пиене след каране. Новите изследвания най-накрая дадоха окончателен отговор. Ски операторът „Кристъл“ реши да разбере кой ски курорт има най-много барове на квадратен километър.
Французите може и да са създателите на термина „après“ (пиене след каране), но българите прибраха короната, пише вестникът. В българския курорт Боровец има около 4 бара на квадратен километър, където бирата струва по-малко от 1 паунд по време на т. нар. „happy hour“. Туристически оператори в България обясниха, че българският курорт съчетава „перфектни условия за ски с ежедневни посещение на богати културни и исторически обекти, уникална местна кухня и ненадминато гостоприемство“.
На второ място е френският ски курорт Мерибел с 2,2 бара на квадратен километър, а трети е френският Куршевел с 2,1 бара.
Оживеният курорт Пас де ла Каса в Андора е на четвърто място с около 1,8 бара на кв. км, следван плътно от по-традиционния австрийски ски курорт Шладминг на пето място.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.