Борисов ще се кандидатира на следващите президентски избори

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в ефира на Би Ти ви, че ще се кандидатира за държавен глава на а следващите президентски избори.

„Ще се кандидатирам, ще съм на възраст, когато съм дал много в изпълнителната власт, заради играта, за да участвам,“ каза Борисов. Той коментира вчерашните думи на кандидата на БСП ген. Румен Радев, който вчера заяви, че ще спечели срещу Борисов на предстоящия през ноември вот.

Радев прекрасно го знае (че Борисов няма да участва), затова е бабаит, каза Борисов.

ГЕРБ ще обяви кандидата си в началото на октомври. Борисов помоли да не му се задава повече въпросът дали ще се явява и сега и подчерта, че има да довършва втория си мандат като премиер.

Лидерът на ГЕРБ се пошегува, че на 2 октомври, когато бъде обявен кандидатът, „ще е минал ретроградният Меркурий“, заради който съпартийците му не искали нищо да започват. В деня на огласяване на името на кандидата ще започнат да се разпространяват и вече готовите дотогава рекламни материали за него – плакати, картичики, сувенири, съобщи той. „От 2 октомври до 6 ноември ще им (на избирателите) втръсне от кандидата на ГЕРБ“, допълни той.

ДНЕВНИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.