Борисов ще подаде оставка, ако се докаже, че си е купил гръцки остров

Премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка, ако се докаже, че си е купил остров в Гърция. Това заяви самият министър-председател преди началото на редовното заседание на Министерския съвет, съобщава „Фокус“.

Обещанието му дойде, след като епизодът от предаването „Часът на Милен Цветков“ по „Нова телевизия“ в понеделник вечер не беше излъчен, а вместо него в ефира на телевизията беше повторен този от 22 юни. Според анонса една от темите в него е била реакцията на Борисов, който се възмути на публикации в гръцките медии, че си е купил остров в страната. През уикенда в Брюксел премиерът определи авторите на тази информация като „нещастни долни лъжци и мръсници“.

Вчера следобед от „Нова телевизия“ уточниха, че са свалили епизода на предаването, защото не е отговарял на стандартите на медията.

Преди да започне заседанието на кабинета Борисов попита дали сред присъстващите за протоколните снимки и кадри има представител на „Нова телевизия“. След като разбра, че един от операторите на медията е там, той помоли да не му замесват името, защото не било честно.

„Умолявам ви – дали се цензурирате, дали се автоцензурирате, но моля ви, не ми забърквайте името. Каквото искате пускайте, каквото искате правете, но да ми замесвате името, не е честно. Всичко, което има фалшиво, да го пуснат – все ми е тая. Защото рано или късно истината излиза“, заяви премиерът.

След това той призова разследващите журналисти на „Нова телевизия“ да проверят случая и ако се окаже истина, щял да си подаде оставката.

„Не издевателствайте така върху мен. Няма какво да се прикрие от моята дейност. И аз имам семейство и те гледат“, каза още Борисов.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.