Борисов: С бежанците трябва да се отнасяме човешки

Според премиера Бойко Борисов към бежанците трябва да има човешко отношение, а за да се ограничи емигрантският поток, е необходимо да се изградят центрове в държавите, в които има конфликти.
Моята позиция в Европейския съвет беше за изграждане на бежански центрове в трети страни – да си стоят на континентите, от които са, но при човешки условия, каза пред журналисти министър-председателят.
„С тези хора трябва да се отнасяме човешки, но за да не се създаде демографски проблем и да не се настройва Европа, а и Америка срещу тях, най-добре да се изградят такива центрове. Всички ние да дадем пари, за да си останат там“, коментира премиерът. По думите му това е правилно решение на проблема, защото когато се решат конфликтите, те ще могат да се завърнат по родните си места.
Борисов каза още, че не се налагат промени в правителството. Той заяви, че няма критики към работата на военния министър. Във връзка с уволненията на митничари в Свиленград, премиерът заяви: Сигурно има защо? Гоним милиард и 500-600 милиона. Всеки, който ми пречи на това, съдбата му е такава. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.