Борисов: Разходите за справяне с бедствията набъбват като великденски козунак

Сумите за справяне с пораженията от природните бедствия „набъбват като великденски козунак. От понеделник, вторник, сряда до петък разходите вдигат с милиони, каза премиерът Борисов, съобщава Агенция „Фокус“.
След заседанието на правителството ще се събере и Комисията по бедствията и авариите. „С Кирил Ананиев работим тази тема, трябва да минем през комисиите за това, което сте дали като заявки. До другия понеделник трябва да сме приключили с тези теми. Защитавате си това, което има да се дава, малко сте ме засилили с цифрите, но затова комисията с това ще се занимава „, каза Борисов на представителите на местната власт от засегнатите области и общини и допълни, че за заявки за необходимите средства ще бъде даден срок от една седмица.
Само за област Смолян заявената сума е 6,395 млн. лв., съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Средствата са за аварийно почистване на коритата в урбанизираните територии и за допълнително наемане на машини за поддържане и обезпечаване на доброволци, храна, гориво и привлечени сили за преодоляване на бедствието.
„За област Кърджали са заявени 2,356 млн. лв., за Агенция „Пътна инфраструктура“ – за изпратените допълнителни машини по републикански и общински пътища и укрепване на свлачища, е 24 млн. лв.“, обясни Павлова. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.