Борисов представи Екатерина Захариева за нов правосъден министър

В началото на днешното заседание на МС, премиерът Бойко Борисов представи Екатерина Захариева като новия министър на правосъдието.
Екатерина Захариева получи подкрепата на всички участващи в управлението, заяви министър-председателят преди заседанието на Министерски съвет. „Събрахме групите на РБ и ГЕРБ, защото винаги съм казвал, че трябва да правим така като избираме министри. После проведохме среща с АБВ и ПФ, Катя Захариеха получи подкрепата на всички“, каза Борисов.
Захариева бе министър в двете служебни правителства на президента Росен Плевнелиев и началник на неговия кабинет. Захариева е юрист по образование. Преди да оглави кабинета на президента, тя беше главен секретар на президентството. Преди избирането на Плевнелиев беше в екипа му в регионалното министерство като заместник-министър. Досега тя е била вицепремиер в двете служебни правителства, които президентът Росен Плевнелиев сформира, като в първото заемаше длъжността министър на регионалното развитиие, а във второто, съвместно с тази длъжност беше и министър на инвестиционното проектиране.
/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.