Борисов предаде властта на Герджиков

Бойко Борисов официално предаде властта на служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков. Церемонията се състоя в Гранитната зала на Министерски съвет и започна с изпълнението на химните на Република България и на Европейския съюз.
„Пожелавам ви сърдечно успех. Народът поиска нови лица, нов вид управление. И се съобразихме с това, което изборите дават като резултат. Много пъти в живота това, което си пожелаеш, става реалност. Това, което президентът Радев каза пред парламента, сега има редкия шанс да го изпълни. Действително му пожелавам успех. Ако има нещо, което ви притесни, не само да го осветлявате, директно на прокуратурата да го предавате. В тези две години искам да благодаря на всички вас. Положихте толкова много усилия“, заяви Борисов и добави, че сегашното правителство денонощно е работило.
„Слушах речта на Радев и Герджиков. Говори се за стабилност и надграждане. Ще се радвам да виждам нашата държава по-консолидирана, с повече разум. Г-жа Нинова положи големи усилия да спечели изборите. Не знам защо се срамува от вас и казва, че няма нищо общо с вас“, каза още Бойко Борисов и благодари на министрите си за денонощната им работа.
„Действително, и президентът Радев и премиерът Герджиков говориха за надграждане. Ще се радвам това наистина да стане“, заяви Борисов.
Той пожела и успех на Григор Димитров в решителния му мач срещу Рафаел Надал, който се играе в момента. Борисов се пошегува с проф. Герджиков, че досега винаги го е бил на корта, а служебният премиер го репликира с усмивка: „Само засега“.
Борисов пожела на служебния кабинет да се справи с изборите така, както неговото правителство се е справило с президентските и никой, включително президентът Радев, не е имал претенции.
„Желая ви истински успехи“, завърши Борисов.

„Вие поискахте пълна ревизия, да се разровим дълбоко и не смятам да ви скършвам хатъра. Искам да ви благодаря за това, което направихте за България“, заяви от своя страна премиерът проф. Огнян Герджиков и подчерта, че Борисов е най-дълго управлявалият премиер в демократичната история на България.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.