Борисов обясни на Оланд за газовия хъб на рисувана карта

Над 2000 експоната ще бъдат в Лувъра, защото България е държава, която лежи върху три епохи. Хората трябва да познават България, да я виждат колкото може повече, защото действително нашата родина е богата на история и култура и това е пътят ни към Европа – по-доброто ни опознаване. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на брифинг с френския президент Франсоа Оланд.
Премиерът отбеляза, че сътрудничеството между България и Франция е много добро. Франция винаги се е намесвала в тежки за България моменти, отбеляза той.
От думите на Борисов стана ясно, че двамата с френския президент са обсъдили газовият хъб, как цялата газопреносна система на България да се използва за да се изгради един подобен газов хъб.
„Много съм щастлив, че президентът Оланд ме разбра, над една карта половин час му чертах къде и какво може да се случи. Намерихме необходимия мотор, който да ни помогне в осъществяването на тази идея“.
„Чакаме ви с нетърпение в България“, каза в заключение Борисов.
От своя страна френският президент благодари на българското правителство, което помагало на страната му да се справи с голямата заплаха, наречена тероризъм.
„Да се справим с тези терористи, които транзитират към конфликтните зони. Трябва да се борим и срещу радикализацията в интернет и срещу придвижването на европейски граждани към конфликтни места.
Говорихме за Шенген и смятам, че ще намерим добрия баланс между това, което трябва да бъде направено от България. Запознати сме с географското положение на България. Говорихме и за ситуацията в Украйна“, каза Оланд.
„Не искаме България да бъде жертва на ситуацията в Украйна. Франция е готова да помогне на България, за да може тя да бъде в най-добрата ситуация в този конфликт. Ще говоря с Русия, с Украйна, за да допринесем в полза на България.
„Говорихме за диверсификацията. Желаем френските фирми да бъдат ангажирани в този процес.“, каза още френският президент.
Той благодари на Борисов за посещенито му във Франция и заяви, че в близко бъдеще планира да посети България. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.