Борисов и Павлова изненадаха строителите на „Хемус”

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова изненадващо инспектираха изграждането на пътния възел Белокопитово-разклонът за Силистра. Въпреки празниците на участъка имаше 200 строители. Двамата останаха доволни от напредъка на строително-монтажните работи. При добра мобилизация на работата има шанс участъкът да бъде пуснат в експлоатация на 15 август.
Припомняме, че кабинетът „Орешарски“ не беше разплатил нищо за своето управление. Служебното правителство и вторият кабинет на премиера Борисов разплатиха на два пъти по 8 млн. лв., за да се издължат на строителите, които съвестно бяха вършили своята работа.
Участъкът от Белокопитово до автомагистрала „Хемус“ е с дължина близо 5 км. В него се изгражда най-големият пътен възел у нас – „Белокопитово“, с разгърната дължина 10 км. В участъка се изграждат 11 съоръжения. През пътния възел се осъществява връзката с пътя Русе – Варна,София – Варна и пътя със Силистра.
На 7 май в 240 м участък започват работа археолозите, които ще имат 45 дни да извършат своята проучвателна дейност.
Проектът е по програмата „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ на стойност близо 66 млн. лв. и се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет. Строително-монтажните работи се изпълняват от „АМ Черно море“ АД. Строителният надзор ще осъществи „Пътинвестинженеринг“ АД. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.