Борисов за данъка за българи в Гърция: Нагла лъжа и пропаганда в лош стил

Абсолютна лъжа са твърденията, разпространявани от гръцка медия, че обмисляме въвеждането на такси за българите, почиващи в Гърция. Тази тема изобщо не е обсъждана на Съвета в никакъв формат. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел.
Коментарът на Борисов е по повод разпространената информация, че българският премиер е заплашил, че ще облага с данък българите, посещаващи Гърция, ако парламентът в Атина одобри въвеждането на нов данък от 26% върху всички сделки на гръцки компании с техни партньори, чиито централи се намират в страни с облекчени данъчни режими. Информация съобщи GRReporter, като цитира електронното икономическо издание Euro2day.gr.
Днес Борисов, който участва в срещата на Европейския съвет, заяви, че такава тема не е обсъждана на срещата на Върха на ЕС. Гръцките министри нямат достъп до съвета, той е само за премиери, канцлери и президенти. Това е гръцка пропаганда, заяви Борисов и каза, че не е разговарял с нито един гръцки журналист.
Това е гръцка пропаганда в лош стил, това е нагла лъжа, каза отново Борисов. Той отрече да е провеждал разговори с Алексис Ципрас, а данък не е обсъждал с никой, не е имало нито дискусия, нито разговор.
Гърците идват в България, защото имаме стабилна политика, стабилни финанси, каза Борисов и отрече да е чувал за претенции за нелоялна данъчна конкуренция от страна на Гърция. Напротив, преди месец се срещахме с гръцкия бизнес в България – инвестират хората, работят спокойно, българите почиват там, техните хора идват тук.
Бойко Борисов каза, че на Европейския съвет ще постави въпроса за визите пред САЩ и Канада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.