Борислава Цекова с награда от Международен фестивал

Ученичката от ОУ „Васил Априлов” в Исперих Борислава Цекова, спечели награда от XV международен детски етнофестивал „Децата на Балканите с духовност в Европа”.
Събитието се организира от Община Минерални бани, област Хасково и се провежда под патронажа на Министерството на труда и социалните грижи, КНСБ и Благотворителен фонд „Професор д- р Желязко Христов” с медийното партньорство на Българското национално радио и Радио Благоевград.
Талантливата петокласничка беше единствената изпълнителка от област Разград, допусната за участие, а на сцената на Летния театър се изявиха още деца от Турция, Гърция, Румъния, Босна, Херцеговина, Сърбия, Хърватска и Македония.
Чрез езика на песента участниците отправиха своите послания за единство и общо бъдеще на Балканите и Европа, за толерантност между етносите. Борислава изпълни „Излел е Дельо хайдутин” и „Море пиле”. За своето изпълнение журито й присъди първа награда в категорията на индивидуалните изпълнители. Петокласничката с вълнение получи купата за победител, а в допълнение бе обявена за носител на специалната награда на фестивала, която е студиен запис на песен в БНР.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.