Бойко Борисов ще обсъжда с депутати от ГЕРБ ролята на ДСБ

Депутати от ГЕРБ ще се срещнат с премиера Бойко Борисов, за да обсъдят ролята на „Демократи за силна България“ в управлението.
В петък депутатите на ГЕРБ поискаха отстраняването на хората на Радан Кънев от постовете в министерствата и дружествата. Премиерът Бойко Борисов обаче застана зад двамата министри: Петър Москов и Николай Ненчев. В последствие групата на ГЕРБ се отказа от искането си за оставката на министри, но и парламентарната група, и Борисов поискаха ДСБ да поемат отговорност за своите хора в управлението.
В телевизионно интервю в понеделник министър-председателят категорично заяви, че запазва министрите Москов и Ненчев.
Когато правихме правителството г-н Кънев седеше точно срещу мен и определихме най-доброто във всяка една област, с което разполагаме, да бъдат министри, зам.-министри, областни, каза още Борисов.
Премиерът заяви подкрепа и за социалния министър Ивайло Калфин.
Критики ДСБ понесоха и от Реформаторския блок. От ДСБ предупредиха Реформаторите, че напускането им на блока ще доведе до овладяването от Цветан Цветанов. В същото време от ГЕРБ отрекоха да има разнобой между партия ГЕРБ и лидера й Бойко Борисов, заради отправеното искане за оставки.
Когато излизаш в опозиция, практически ти губиш позиция в общността, в която можеш най-лесно да прокараш своите политически възгледи. В този смисъл това беше грешна стъпка на ДСБ. По-добре беше те да останат в мнозинството и да говорят също толкова критично по отношение на някои практики, коментира пред БНР, преди срещата депутатът от ГЕРБ, Методи Андреев. Според Андреев фракцията е изпуснала нервите си, като е поискала изтегляне на хората на ДСБ от властта. Той каза, че усилията трябва да бъдат насочени срещу политическите кадри, назначени в МВР при предишното управление.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.