Бойко Борисов откри трибуна „Моци“ два часа преди „Лудогорец“ отново да стане шампион

Лично министър-председателят Бойко Борисов уважи празника за 70-годишнината на ПФК „Лудогорец“. Той, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на финансите Владислав Горанов, президента на БФС Борислав Михайлов и кмета на Разград Денчо Бояджиев прерязаха лентата на най-модерната футболна трибуна в България, кръстена на „виновника“ „Лудогорец“ да влезе в груповата фаза на Шампионска лига Козмин Моци.
На церемонията бяха собсDSC_7728 (1)твениците на клуба братята Кирил и Георги Домусчиеви, областният управител Петър Василев, приятели, спонсори и партньори на клуба. Русенският митрополит Наум освети трибуната с водосвет и благослови присъстващите.
Инвестицията в новата трибуна е 5 милиона лева. С нейното построяване седящите места станаха с 2308 повече и общо стадионът сега има капацитет 7400 места.
След церемонията Георги Домусчиев заяви, че отборът и градът заслужават вложените средства в новата трибуна. И припомни, че плановете на „ПФК „Лудогорец“ са да инвестира 20 милиона за цялостното обновяване на „Лудогорец Арена“.
Георги Домусчиев отново препоръча на другите футболни клубове да се възползват от възможностите на еврофондовете, за да обновят базата си, вместо да имат претенции защо „Лудогорец“ получил от държавата пет милиона.
„Прозрачно е, всеки може да направи справка и да види, че „Лудогорец“ няма нито един лев задължения. Нормално е, когато си внесъл много пари в държавата, тя да ги върне обратно под формата на инвестиции в инфраструктура“, каза Домусчиев. А реконструкцията на „Лудогорец Арена” ще продължи с ремонт на сектор „В“.
Точно два часа след церемонията футболният „Лудогорец“ спечели четвъртата си поредна шампионска титла. С красива и раздвижена игра Орлите подариха на собствениците на отбора и на хилядите си привърженици чудесен подарък за 70-я рожден ден на ПФК „Лудогорец“ с изразителната победа 4:1 срещу „Локомотив“ – София. С тази победа „Лудогорец“ е недостижим на върха два кръга преди края на шампионата.
Марселиньо се разписа пръв в 32-та минута. В последната минута на първата част изригна Кишада – 2:0! Пак Кишада направи резултата класически – 3:0, в третата минута на второто полувреме. Локомотивци като че ли още не бяха разбрали, че мачът върви. Осем минути след това настъпи мигът на Мисиджан – 4:0.
„Локомотив” вкара почетното попадение в 67-та минута след отличен пряк свободен удар. Но силите на железничарите стигнаха до тук.DSC_7680
А след триминутното продължение стадионът изригна: „Шампиони сме!“. След последния съдийски сигнал Моци и компания направиха почетна обиколка са игрището и стиснаха ръката на всеки, който пожела да сподели радостта на тима.
Тържествата започнаха половин час преди началото на мача с „Моя страна, моя България“ на погалената от Бога Крисия и „Планетата на децата“ от изключителния й успех миналата есен на детската „Евровизия“. След това Десислава изпя новия химн на „Лудогорец“. А след мача дойде редът на Джена и на финала – на голямата Цеца Величкович. Концертът завърши с пищна заря.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.