Бойко Борисов освободи директора на Агенцията по храните

/КРОСС/ По предложение на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, министър-председателят Бойко Борисов освободи от длъжност изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните проф. д-р Пламен Моллов, съобщава пресцентърът на Министерството на земеделието и храните.
Отново по предложение на министър Танева, премиерът е назначил на негово място д-р Дамян Илиев.
Вчера бизнесменът Аладин Харфан съобщи, че са му искани 10 хил. лв. „такса спокойствие“, която не платил на БАБХ и последвали редица проверки и затваряне на завода му за преработка на птиче месо.
Изпълнителният директор на БАБХ Пламен Моллов отхвърли обвиненията и обяви, че негови инспектори са открили червеи в храни на компанията, а екипът му няма да се поддаде на натиск.
По-рано днес бизнесменът се срещна с министъра на земеделието и храните Десислава Танева. По време на срещата Танева е обещала пълно съдействие от страна на ведомството й и е изразила подкрепа към Харфан в борбата срещу корупцията.
В корупционни практики агенцията бе обвинена и от Асоциацията на млекопреработвателите, чийто председател Богдан Борисов разказа, че има практика да се искат по 10-20 хил. лв. от фирми, за да бъдат сигурни, че няма да бъдат проверявани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.