Близки на жертви на катастрофа шокирани от условната присъда на прокурорски син

Час след полунощ на 4 август 2011 г. автомобилът на Бисер Андреев убива двама влюбени, които се целуват на спирка на булевард „България“. На това място има ограничение на скоростта до 50 км/ч, но Андреев е карал с 94 км/ч., разказаха близки на загиналите Николай и Паола в интервю за Нова телевизия.
Бисер Андреев е син на прокурора от Върховна касационна прокуратура Венцислав Андреев и вероятно затова е получил на първа инстанция условна присъда за убийството на двамата, предполагат бащата на Паола Банко и сестрата на Николай Десислава. Сега, почти пет години след убийството, той е на свобода и продължава да работи като съдебна охрана. Според тях инцидентът е станал при гонка на булеварда.
Николай – на 34 години, и Паола – на 39, са се прибирали пеш от рожден ден, когато върху тях връхлетял автомобилът на Андреев, разказа сестрата на убития Николай.
Близките на загиналите са категорични, че има намеса на бащата в решаването на делото, макар че заради очевиден конфликт на интереси първоначално то е било изпратено във Варна. След това обаче, по искане на адвокатите на Бисер Андреев, делото е върнато в София, където е издадена условната присъда.
Окончателната присъда за двойното убийство ще бъде постановена на предстоящото заседание на Апелативния съд. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.