Библиотеката създава обществен фонд за подпомагане на талантливи деца

По повод Международния ден на доброволеца, който светът отбелязва всяка година на 5 декември, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ инициира създаването на Общински обществен фонд чрез подписка и дарителска кампания за подпомагане изявени талантливи деца от 7 до 18-годишна възраст от община Разград. Стартът на инициативата „Талантливите деца на Разград” е днес от 16 часа в кафе-клуба на Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов”. Водещ ще бъде поетът Димитър Петров.
Поканени са представители на нестопанския сектор, читалища, ръководители на учебни и извънучилищни педагогически заведения, ръководители и работещи в културни институти, представители на различни самодейни състави и школи за деца и възрастни от община Разград, общински съветници и работещи в общинска администрация – Разград, общественици, изявени деца и родители.
Събитието се организира в рамките на 10-месечен проект „Библиотеката – обединителен център на НПО сектора и общността в региона на Кърджали, Разград и Враца“.
За пръв път Международният ден на доброволеца се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им. На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.