Безопасен интернет в училищата на община Разград

За трета поредна година в община Разград се провежда кампания „Месец за безопасен интернет”. Началото бе поставено на 9 февруари – Световния ден за безопасен интернет, съобщават от пресцентъра на местната администрация.
Този ден се отбелязва по идея на Европейската комисия – Програма «Безопасен интернет» и се организира от ИНСЕЙФ – европейската мрежа от 30 национални центъра за безопасен интернет. Идеята е всяка година, на втория вторник на втория месец, да се привлича отново вниманието към по-безопасното и отговорно ползване на интернет и мобилните устройства от децата и младите хора.
Организаторите на кампанията –МКБППМН, отдел „Образование” към община Разград и ОД на МВР тази година се довериха на младежките лидери от училищата. На стартовото събитие представителите на 11 учебни заведения приеха обръщение към своите връстници за включване в инициативата на Съвета на Европа: „Движение за език без омраза” 2016-2017 г. Тридесет и пет младежи подписаха обръщението и се обявиха срещу използването във виртуалното пространство на заплахи, обиди, злепоставяне и манипулации. Призоваха ученическите съвети на всички училища да обсъдят и проведат свои инициативи за намаляване използването на речта на омраза и за създаване на толерантна среда за общуване и обучение в училищата.
Организаторите предоставиха на участниците количества от 3 информационни флаера, плакат и анкета.
За най-стойностните училищни инициативи, които ще бъдат проведени, са предвидени награди.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.