Бежанци си купуват шофьорски книжки за подаръци в България

 

/КРОСС/Бежанци, които не знаят български, си купуват шофьорски книжки в България. Родители дори подаряват книжки на децата за рождения им ден. Цените са различни – от 1000 до 3000 лева, в зависимост от това дали си купуваш само теория или практика, или и двете заедно, съобщава Дарик.
В страната годишно се купуват около 40 000 книжки. Това е държавна организирана престъпна група, е мнението на Митко Трайков, собственик на автошкола в Стара Загора.

1200 лв. – това е сумата, необходима да зарадваш детето си за 18-ия му рожден ден и да му купиш книжка.

„Схемата е държавна организирана престъпна група под покровителството на някои партии и личности на високи нива. тръгва всичко от инструкторите, те свързват кандидат-купувачите с изпитвачите, те си взимат процент и пращат нагоре по схемата до партийните каси“, добави той.

„Сезирахме главния прокурор за съмнения за манипулация на софтуера за провеждане на теоретичните изпити. Махнаха книжните листовки и изпитът се провежда на таблет. Който е неграмотен, трябваше преди да си напише името на листовката, а на таблета не се пише никакво име. На таблета може да се влиза от външно устройство и да му се помогне да вземе изпита. Казаха ми, щом се съмнявам в софтуера, да финансирам проверка от външна институция. Ето това е борбата с корупцията“, каза още Трайков.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.