БДЦ ще заеме мястото, освободено от НДСВ

Разширяване на политическата и социалната база мотивира решението за преосноваване на партия Български демократичен център. Партия БДЦ е центристка либерална формация, която ще заеме мястото, освободено от бившата управляваща партия НДСВ, заяви на пресконференция в БТА днес съпредседателят на БДЦ Стефан Кенов.
Другият съпредседател на БДЦ д-р Красимира Ковачка акцентира, че един от мотивите да се създаде новата партия е желанието на млади хора и такива, които досега не са се занимавали с политическа дейност, да намерят своето политическо семейство.
За заместник-председатели на партията са избрани Росен Петров, Петър Петров, Христо Тодоров и Георги Недев. За секретар е избран Чавдар Петров. Всички са депутати от ПГ на БДЦ.
Партия БДЦ има свои представители и структури във всички общини и ще участва активно на местните избори. Очакванията са да спечели 40 кметски места и около 300 мандата за общински съветници. На местните избори усилията в работата ще бъдат насочени върху малките и средните общини.
До няколко седмици партията ще излезе с цялостна програма, която ще бъде изработена след обсъждане със структурите по места. В процес е изработването на политическа платформа.
Ще имаме кандидати за общински съветници във всички общини, уточни Стефан Кенов, съпредседател на партията. Различни местни коалиции са опция за политическата сила на вота през есента, добави д-р Ковачка. В листите ще попаднат предимно млади хора, експерти, познати в общините си.
В Народното събрание депутатите на БДЦ ще бъдат конструктивна опозиция и ще подкрепят предложения, които са важни за развитието на страната и обществото, основно свързани с демографската криза, с решаването на проблемите на малкия и средния бизнес, развитие на икономиката, повишаването на жизнения стандарт. Парламентарната група, както и партия БДЦ, са отворени за партньорство с всички партии и коалиции в парламента без „Атака“. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.