БДЖ обмисля да пусне една карта за влакове и градски транспорт

БДЖ разработва идея за единна карта на влаковете и градския транспорт, съобщава управителят на „БДЖ – Пътнически превози“ Димитър Костадинов.
Проектът е в начален етап и се очаква със съдействието на общините да бъде реализиран през 2016 г.
Идеята е родена вследствие на това, че около 350 крайградски влакове в цялата страна возят пътници от вкъщи до училище и работа.
Освен това от държавния превозвач възнамеряват да оборудват търговските влакове с интернет през следващата година.
Беше съобщено още, че се е появил казус, свързан с новия бърз влак със задължителна резервация София-Русе, който пристига за 6 часа и 11 минути заради разлика в цената през календарните дни. От БДЖ обещаха, че цената ще бъде намалена, тъй като влакът ще бъде с по-ниска категория, но ще остане бърз.
Друг основен проблем е свързан със спирането на влака-експрес Чайка по линията София-Бургас. Това е направено вследствие на постоянните му закъснения, породени от ремонти по трасето, които са отказали много пътници. Влакът ще бъде върнат в движение след края на ремонтните дейности.
Димитър Костадинов съобщи, че все още има влакове, които се движат с по 5-10 души, но ако бъдат спрени, това значи хората да спрат да използват влакове на конкретните места. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.