БДЖ бори кражбите на нафта с камери и специален софтуер

До средата на април ще имаме видеонаблюдение във всички пунктове за зареждане на локомотивите с гориво. Това каза на пресконференция управителят на „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД инж. Любомир Илиев. „От 10 пункта, в които се зареждат локомотивите през светлата част на деня, имаме видеонаблюдение в пет от тях“, добави той.
„През месец февруари имаме двама дисциплинарно уволнени служители на БДЖ за кражба на гориво. Инж. Илиев отбеляза, че са хванали служителите, докато източват гориво и уточни, че и двамата са от Горна Оряховица.
От думите му стана ясно още, че се работи по специален софтуер, който в реално време ще може да пресмята разстоянието, което изминава всеки локомотив, скоростта му, натоварването и оборите на двигателя.
„Ще сравняваме всеки ден измерената физически разходна норма с това, което се случва в действителност. Този софтуер ще го внедрим до края на месец април“. Така кражбата на гориво ставала много трудна.
„Смятам, че когато внедрим софтуера и изградим изцяло системата за видеонаблюдение, ще се преборим успешно с 90-95 % със злоупотребите на гориво“, допълни инж. Илиев. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.