Бареков: БДЦ се управлява от два центъра – ГЕРБ и ДПС

Партията, която ще правят отцепниците от „България без цензура“, ще обслужва изцяло ДПС, заяви евродепутатът Николай Бареков в интервю за Дарик радио.
„Обяснението е просто – крайна политическа неопитност. Аз бях опитен политически журналист, но не бях влизал в политиката отвътре. Никога не трябва да се доверяваш на хората. ББЦ беше създадено 2013 г., когато започнаха февруарските протести, тогава много хора дойдоха и се записаха в гражданското движение, което след това прерасна в партия. В един момент, когато бяхме на върха, имаше стълпотворение от желаещи да се запишат в нашата партия и ние приехме три вълни от хора, което се оказа фатално за нас – от ГЕРБ, начело с Танчев, от НДСВ и от Движение „България на гражданите“. На практика половината партия на Меглена Кунева се вля в нас. Сега точно тези представители са най-големите врагове и най-сериозните отцеубийци на ББЦ с дейността си в българския парламент“, разказа Бареков.
„Те бяха готови да бъдат купени още в момента, в който влязоха в парламента, но нямаше оферта от колегите от ГЕРБ“, допълни той.
Той разясни какво представлява в момента БДЦ – бивше ББЦ, което следващата седмица ще има и трето име: „БДЦ се управлява от два центъра – единият се нарича ГЕРБ, а другият – ДПС. През цялото време до момента и от началото на този парламент всички ключови решения бяха взети с гласовете на три константни партии – ГЕРБ, ДПС и групата на БДЦ. Това е Законът за национализирането на пенсионните фондове от НОИ, това са 16 милиарда дълг, които това правителство натрупа или се кани да натрупа с решение на парламента и редица други проблемни гласувания, като последното – за Румяна Бъчварова, с което Росен Петров стана известен вече като човекът, разсмял премиера Борисов. Потресен съм от начина, по който бившите ми колеги представиха един политик от опозицията“, коментира той.
„БДЦ се командва по следния начин – колегите от ГЕРБ командват земеделците и няколко отделни депутати, сред които Росен Петров. ДПС влияе върху решенията на отцепниците от ББЦ и по средата е г-н Ковачки, който си има неговите олигархични интереси“, каза още Бареков.

/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.