А. Давутоглу: България е врата на Турция за ЕС

България и Турция ще започнат работа по изграждане на газов интерконектор
Миграционният натиск на нашата граница го няма – Турция положи много усилия, каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата с турския премиер Ахмет Давутоглу, предаде Агенция „Фокус“. Борисов заяви, че на срещата са обсъдени множество важна теми – всяка една. „Миграционният натиск на нашата граница го няма – Турция положи много усилия“, заяви Борисов.
България е врата на Турция за ЕС, заяви турският премиер Ахмет Давутоглу след срещата с министър-председателя Бойко Борисов. „След срещата с моя приятел г-н Борисов, в продължение на четири години, докато сме на власт в Турция, отношенията с България ще бъдат сред приоритетните. Търговският ни обмен от 5 млрд. долара и ще бъде повишен“, заяви Давутоглу.
По думите му, ще се осъществяват големи транспорти проекти, като следващият проект е скоростен влак от Истанбул до София и обратно. „Решени сме да свържем Истанбул със София“, заяви той. Турският премиер допълни, че се предвижда и интерконекторна връзка.
„Опазване на историческото ни наследство това е общ ангажимент“, коментира той.
„България е врата на Турция за ЕС. В рамките на регионалните политики обсъдихме някои въпроси…съвместна работа между България, Турция и Гърция…Един от най-важните въпроси е човешката трагедия и проблемът с мигрантите в Сирия. За съжаление, в Сирия има един варварски режим и поради други обстоятелства хората са принудени да напускат“, заяви Ахмет Давутоглу. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.