Атанас Дончев е новият началник на Регионалния инспекторат по образование

Атанас Дончев е новият началник на Регионалния инспекторат по образованието в Разград, съобщиха от Министерството на образованието и ще встъпи в длъжност на 17 април.
Дончев е завършил висшето си образование в Шуменския университет, със специалност математика и информатика. В момента е помощник-директор в Основно училище „Никола Икономов” в Разград. Преди това е бил експерт по математика и старши експерт по организация на средното образование в Регионалния инспекторат, има и 17-годишен учителски и общо с 33-годишен стаж в сферата на образованието.
Длъжността началник на РИО – Разград бе вакантна през септември миналата година, след като от поста бе освободен Илиян Дочков. Оттогава временно инспектората се оглавява от Живка Димитрова. До конкурса за началник на РИО бяха допуснати четирима кандидати: Елка Драмалиева, помощник-директор на ОУ“Васил Левски“ в Разград, Петя Димитрова – педагогически съветник и бивш началник на РИО, Татяна Иванова – педагогически съветник в прогимназия „Акад. Даки Йорданов“ – Омуртаг и Атанас Дончев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.