Атанасов: Прокуратурата срина КТБ, а Цацаров си прави реклама с Цв. Василев

Прокуратурата има роля на институцията, която доведе до дестабилизацията на КТБ. Около 4 милиарда лева бяха откраднати от КТБ и от една година има образувано досъдебно производство, но няма задържани. А главният прокурор Сотир Цацаров си прави реклама с изказването, че ще съдят задочно Цветан Василев. Само Цветан Василев ли е виновен? Къде са останалите?
Така ген. Атанас Атанасов, председател на вътрешната комисия на парламента, коментира в ефира на бТВ отново темата КТБ и произтичащте от нея въпроси относно правосъдието и сигурността у нас.
Прокуратурата направи изненадваща операция, като влезе със служители на МВР в офисите на КТБ, но се оказа, че са действали без да имат оперативна информация, каза Атанасов и попита: Кой планира тази операция?
Според него банката е била срината целенасочено с действия на държавни институции. Това, посочи той, е причина за необходимостта от съдебна реформа. Нужно е прокуратурата да бъде подотчетна, каза Атанасов.
За председателя на вътрешната комисия на парламента няма да има нищо изненадващо в доклада за КТБ. Той обаче отказа да разкаже в аванс какво има в него. Ще изразим отношение, когато докрадът влезе в пленарна зала. Нищо няма да ви изненада в него, каза Атанасов.
Изненада няма да има, според него, и що се отнася до управителя на БНБ Иван Искров, който напуска от 10 юли. Съдбата на Искров сигурно ще е като тази на предшестващите гуверньори, на които нищо не им се случи, коментира Атанасов.
Що се отнася до случая „Орландовци“ и работата на МВР той бе категоричен, че рябва да се работи системно. Като председател на вътрешната комисия на парламента, Атанасов ще предложи следващата сряда да има изслушване на Румяна Бъчварова за мерките, които от тук нататък ще бъдат предприети в борбата с битовата престъпност и опазването на обществения ред.
„Тази криза е комплексна, тя изисква комплексно отношение на държавата и всички служби трябва да са в тези среди“, каза още Атанасов.
/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.