Армията ни и баретите в готовност при влошаване ситуацията в Македония

Вече са взети редица мерки във връзка с кризата в Македония, коментира от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов.
„Какво сме направили до момента, освен всички действия, които са явни и ги знаете? Провеждат се учения на армията, на нейните специални части с отряда за борба с тероризма на МВР. Такива занятия и преди са се играли, а те са именно за залавяне на терористични групи в горски райони, пресечена местност, така че това и в момента върви като подобна подготовка, ако по някакъв начин преодолеят по някакъв начин, зелена граница полосата. Военните са на границата, подготвят си точки, не дай Боже, ако нещата отидат на зле в Македония.
Подготвяме и пунктове, защото тези, които са с български паспорти – около 90 000 имам информация, че са – спокойно могат да се приберат в България. Но при една и хуманитарна криза, ако се окаже, че има в съседната ни държава – ние трябва да имаме готовност и за това“, каза Борисов.
По-рано днес министърът на отбраната Николай Ненчев каза, че няма конкретна заплаха за България, свързана със ситуацията в Македония, но ако се наложи Министерството на отбраната може да се включи за охрана на границата до часове.
90 хиляди са македонците с български паспорти. Кабинетът се готви за евентуалното им навлизане у нас, ако обстановката се усложни в Македония.
Според ПФ България трябва да има водеща роля за определяне на политиките на Западните Балкани. Патриотите искат специален държавен фонд, който да подпомага българите зад граница при евентуални подобни кризи. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.