Арестуваха третия предполагаем терорист от Брюксел

Издирваният за атентатите в Брюксел Наджим Лашрaуи е бил задържан в столичното предградие Андерлехт, съобщават световните агенции.
По първоначална информация, именно 25-годишният Лашрaуи е изготвил взривните устройства, използвани при атаките.
Той е един от тримата заподозрени, които се виждат на видео от охранителните камери на летището. Другите двама са братята Халид и Брахим ел-Бакрауи, взривили се съответно в метрото и на аерогарата.
ДНК на арестувания беше открито в квартири, използвани от извършителите на парижките атентати от 13 ноември. Миналата година той е бил засечен на границата между Австрия и Унгария заедно със Салах Абдеслам, както и със застреляния миналата седмица терорист Мохамед Белкаид, осигурил пари за квартира на парижките атентатори в предградието „Сен Дени“.
Следствието е установило, че Лашрауи и Белкаид са двамата мъже от Брюксел, с които парижките терористи са поддържали връзка в нощта на ударите във френската столица. Лашрауи е получил съобщението „Започваме, действаме“ преди атаката срещу залата „Батаклан“. Белкаид бе открит в списъци на членове на „Ислямска държава“, според които е постъпил в редиците на терористичната групировка с намерението да стане шахид.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.