Ангелкова нямала намерение да премахва всички преместваеми обекти по плажовете

Министърът на туризма Николина Ангелкова е против цялостното премахване на преместваемите обекти от плажовете, обяви министърът в Русе, цитирана от БТА.

В средата на миналата седмица работодателска организация възрази срещу премахването на преместваемите обекти като приложи множество аргументи за това.

Ангелкова обясни, че в законопроекта на министерството няма такива предложения.
„В хода на междуведомственото съгласуване дойде такова предложение, което със сигурност трябва да бъде дискутирано, защото това е една изключителна крайна мярка, която не подкрепям“, каза министърът.

По думите й предстои до десетина дни да се организира дискусия, за да може Министерството на туризма да даде платформата, върху която да се обсъдят всички постъпили становища по време на общественото обсъждане.

Тя обясни, че предложението в законопроекта е да се уеднакви архитектурната визия на преместваемите обекти, т.е. да се създаде много добър облик, както е в курортите в Испания, Франция, Португалия.

„Смятам, че това е правилният начин, отколкото да има драстично премахване на всички преместваеми обекти“, заяви министърът.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.