Анализът на черната кутия от А320 ще отнеме няколко месеца

Всички полезни данни от намерената черна кутия с разговорите в пилотската кабина са изтеглени, обясни шефът на френския разследващ екип Реми Жоти на извънредна пресконференция по повод вчерашната катастрофа с „Еърбъс А320″.
Машината падна със 150 души на борда във Френските Алпи. Информацията, че всички полезни данни са извлечени, е важна, защото кутията е доста повредена при падането върху скалите. Жоти опроверга казаното от френския президент Оланд – че е намерена обвивката на втората кутия, в която се намира писецът.
Разследващите съобщиха, че на записите от първата кутия се чуват гласове, но отказаха подробности, тъй като анализът ще отнеме месеци.
Те отрекоха, че на борда е имало експлозия. Самолетът е летял до удара в скалите. Разследващите отказаха да отговорят на журналистическите въпроси колко дълъг е записът, били ли са пилотите до последно в съзнание, на какъв език са говорили. „Имайте търпение“, помоли Жоти.
Сред 150-те жертви са и 16 десетокласници и двете им учителки от германския град Халтерн. Те са се връщали от езиков курс в градче край Барселона. Тъй като кандидатите да пътуват за Испания са били 40, а местата само 16, в училището са теглили жребий, съобщи „Bild“. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.