Адвокат на Цветан Василев: Клипчето е ЧРД за Искров, ще има още

Видеото с пеещите „Назад, назад, моме Калино“ Цветан Василев и Иван Искров е изтекло в медиите благодарение на един от двамата му адвокати, съобщава „Reuters“.
Агенцията казва още, че един от защитниците му потвърдил, че е предал записа на българска телевизия. „Това видео е заснето през януари 2014 г. на частно парти в Банско“, казва един от адвокатите на Василев, Христо Ботев. „Видеото само показва колко искрен е г-н Искров, когато заявява, че не е имал каквито и да е близки отношения с г-н Василев извън професионалните“.
„Видеото, в което Василев и Искров пеят в дует, няма никаква конкретна цел. Просто напомняме на Иван Искров, че е време да си подаде оставката“, признава в предаването „Господари на ефира“ другият защитник на банкера – Константин Симеонов и допълва, че не е изключено да се появят и още такива клипове.“Това е подарък на патерица за рождения ден на г-н Искров“, добавя юристът.
Симеонов обяснява, че знае кой е снимал клипчето, но било твърде лично. Любителското видео е заснето на Антоновден миналата година, стана ясно от обясненията на адвоката. Съпругата на банкера се казва Антоанета, възможно е тя да е операторът зад камерата.“Засега това видео е най-интересното, но не мога да гарантирам, че няма да има и други. Може да следва и продължение“, каза още Симеонов.
По отношение на официалната позиция на БНБ адв. Константин Симеонов заяви, че „някои хора се олицетворяват с определени институции“ и напомни, че гуверньорът е „временна персона“.
Reuters припомня събитията от лятото на 2013 г., когато десетки хиляди български граждани изпълниха улиците в знак на протест „срещу корупцията и ниския стандарт на живот, които тормозят хората четвърт век след падането на комунизма“. Агенцията разказва и за това, как Василев отхвърля всякакви обвинения, че е виновен за краха на КТБ, че е предизвикал банкова криза в страната и обвинява за това политици, прокурори и централната банка на България.
Видеото беше излъчено в четвъртък от „Нова телевизия“. Часове по-късно то набра голяма популярност в социалната мрежа и предизвика редица гневни коментари, дори призиви за оставка на управителя на БНБ Иван Искров.
Междувременно Централната банка направи официално изявление, че „никакви събития от неофициален характер, сред поканените на които е бил и управителят на БНБ Иван Искров, не са влияели и няма да повлияят на принципната и последователна позиция на централната банка“. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.