Абритус поднася дарове на Сексагинта Приста на туристическо изложение

Община Разград ще участва в Единадесетото туристическо изложение „Уикенд туризъм Русе 2015“ и Осмия фестивал на туристическите забавления и анимации, които ще се проведат от 13 до 15 май 2015 г. в Доходното здание в Русе, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Събитията са под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов, в партньорство със Сдружение „Европейски пространства 21“ и Регионален исторически музей – Русе, със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
Традиционно Община Разград и Регионалният исторически музей ще се представят със свой щанд, на който ще представят възможностите за туризъм в община Разград, като ще се акцентира на предложения за отдих и забавление през почивните дни, както и по време на предстоящите през летния сезон фестивали.
На 14 май на сцената пред Доходнweekendото здание групата за възстановки „Абритус” ще представи ритуал „Абритус поднася дарове на Сексагинта Приста”, като част от програмата на Фестивала на туристическите забавления и анимации в категория „Историческо наследство”.
Фестивалът има за цел да даде сцена на забавленията, атракциите и аниматорските продукти, свързани с туристическите обекти в България. Той е уникална възможност за дискусии, контакт и обмен на идеи и практики между създателите и изпълнителите на туристически забавления и анимации, мениджърите на туристически обекти и комплекси, туроператори, публика.
Представянията на участниците във фестивала ще се оценяват от компетентно жури, в което влизат специалисти от различни жанрове изкуства и представители на туристическата  индустрия.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.