АББА се събраха за пръв път след 8 години

Членовете на легендарната група АББА за пръв път се събраха заедно след 8 години за премиерата на ново шоу, съобщават Франс прес и ТАСС.
Последният съвместен концерт на Бьорн Улвеус, Бени Андершон, Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгста се състоя през 1980 година, а за последен път те бяха заедно през 2008 година на премиерата на филма „Мама миа“. Сега музикантите отново се събраха за премиерата на шоуто „Мама миа! Партито“, което се провежда в стокхолмския ресторант „Тирол“ в развлекателния парк „Грьона Лунд“.
В това интерактивно представление участват артисти, музиканти, персоналът от заведението и неговите посетители. Те създават празнична атмосфера, в която звучи музиката на групата и накрая всички пеят заедно.
Шведският квартет „АББА“ беше основан през 1972 година. За десетте години, през които просъществува, съставът издаде осем албума. Всеки ден около 2-3 милиона диска на групата се продават по света.
Мюзикълът „Мама миа“, изграден върху песните на АББА, е бил посетен от 60 милиона души в театри от най-различни точки на планетата. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.