АББА издават нови песни за пръв път след 36-годишна раздяла

Шведската четворка АББА ще издаде нови парчета за пръв път от раздялата си през 1982 г., съобщи „Гардиън“. В „Инстаграм“ Бьорн, Бени, Агнета и Ана обявиха, че ще запишат две нови парчета за тяхното виртуално „турне“, в което музикантите ще бъдат пресъздадени на сцена с компютърни алгоритми.

„Решението да се захванем с вълнуващия проект за компютърното ни турне имаше неочаквани последствия. Изведнъж усетихме, че след 35 години ще е забавно да се съберем отново и да влезем в студиото. И така и направихме. Беше сякаш тези години не са минавали, сякаш се събираме след кратка ваканция. Изключително зареждащо преживяване!“

Една от двете песни, I Still Have Faith in You, ще прозвучи за пръв път в телевизионна програма през декември. „Ние може да остаряваме, но парчетата са нови! И усещането е добро“, завършват музикантите.

„Турнето“ ще бъде излъчено за пръв път по телевизията като копродукция между британската Би Би Си и американската Ен Би Си. Музикантите обявиха, че са били дигитално „сканирани“ и подмладени, за да изглеждат както по времето на последните си истински турнета – през 1979 г.

Dnevnik.bg

Анна и Бьорн от АББА на една от редките си появи заедно. Музикантите дълги години отхвърляха всяка възможност да се съберат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.